Kadınlar kendi hikayelerini ‘Işıldayanlar Konferansı’nda anlatacak

Oggusto tarafından düzenlenen Işıldayanlar Konferansı’nda, toplumsal cinsiyet eşitliği alanında farkındalık yaratmak isteyen konuşmacılar sahnede kendi hikayelerini anlatacak.

Oggusto Kurucusu Özlem Güsar konferans ile ilgili “Kadınların güçlenmesi, ışıldaması ve ışıldatması için hepimize düşen sorumluluk büyük. Kadının sosyal ve ekonomik olarak geride kaldığı veya yok sayıldığı araştırmalarla ispatlı bir gerçek. Bu durumu tersine çevirmek amacıyla toplumsal cinsiyet eşitliği hakkında farkındalık ve bilinç yaratmak üzere Işıldayanlar Konferansı’nı düzenliyoruz. Sorunları tekrarlamak yerine çözümleri sergileyecek, zihinleri ve davranışları değiştirecek, ilham ve umut verecek, kadınlara güven kazandıracak, ‘ben de yapabilirim’ duygusu aşılayacak, markaları bu yönde desteklemeye teşvik edecek bir platform yaratmayı hedefliyoruz” dedi. Güsar, “Mayıs 2022’de gerçekleşen ilk konferansta 50’ye yakın konuşmacı, 600’ü aşkın davetli ve 10 binden fazla canlı yayın izleyicisi ile bir dönüşüm dalgası yaratmıştık. Bu yıl hedeflerimizi daha da büyütüyoruz” ifadelerini kullandı.

Konferansta oyuncu Demet Akbağ, kuzey kanalını yüzerek geçen Türkiye’nin ilk kadın yüzücüsü Aysu Türkoğlu, sanatçı Karsu, yemek yazarı Refika Birgül, milli sporcular Meryem Boz, Ayşe Begüm Onbaşı ve Sümeyye Boyacı gibi isimler hikayelerini ve deneyimlerini paylaşacak. Ayrıca oyuncu ve İhtiyaç Haritası Kurucu Ortağı Mert Fırat, Kadınların Elinden Platformu Başkanı Alp Dumrul da organizasyona katkı verecek.

25 Eylül 2023 tarihinde 2. kez Zorlu PSM’de gerçekleşecek konferans, https://www.isildayanlar.com/ üzerinden çevrimiçi olarak ücretsiz izlenebilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bakırköy escort